Modele unghii
     Modele unghii 2012
     Unghii gel
     Modele unghii cu gel
     Unghii acril
     Poze unghii acril
     Forma unghiilor false
     Poze unghii
     Modele unghii mireasa
     Unghii stiletto
     Unghii french
     Unghii naturale
     Unghii airbrush
     Modele unghii cu cristale
     Pedichiura
     Ingrijirea unghiilor
     Cum sa alegi un salon
     Video
 Unghii mireasa
 
Poze unghii 2012
 
Modele unghii 2011
 
Unghii airbrush
 
Unghii french
 
Unghii stiletto
 
Unghii latino
unghii gel cu trandafiri din acril
 
Forma  unghiilor
 
Modele unghii cu gel - poze
 
 

 

    Forma unghiilor false

  Forma unghiilor putem spune ca este cel mai important aspect al unghiilor – fie ele naturale sau unghii tehnice. Intotdeauna forma si lungimea acestora trebuie sa se incadreze perfect cu mana si degetele clientei !
  Tehnicianul de unghii este cel ce va poate sfatui cel mai bine in alegerea FORMEI PERFECTE ce se va potrivi totodata atat mainii cat si personalitatii voastre !

  Formele de baza ala unghiilor sunt :

  •  Almond
  •  Edge
  •  Oval
  •  Pipe
  •  Square
  •  Stiletto
  •  Obele

  In continuare vom prezenta fiecare forma in parte  Forma stiletto - Unghii cu forma ascutita

  Caracteristic acestei forme este varful este puternic ascutit, cu marginile rotunjite. In cazul realizarii unui french, baza trebuie obligatoriu marita optic cu un produs cover, iar french-ul este de preferat sa aiba un smile foarte adanc. Forma stiletto face ca mana femeii sa arate mult mai delicata, datorita lungimii si design-ului ce poate fi alcatuit dint-un simplu si mereu elegant French, pana la design multicolor, cu pictura sau flori tridimensionale accesorizate cu bijuterii.

  Un bun technician va poate ajuta sa alegeti marimea si forma ideala mainii dumneavoastra. Unghiile Stiletto fac minuni unei maini cu degete scurte. Aceste unghii sunt perfecte femeilor ce isi doresc un look unic, modern ce le va scoate cu desavarsire din anonimat.

  Se spune ca femeile evita aceasta forma, deoarece se tem de lipsa comoditatii, dar adevarul este ca unghiile Stiletto sunt la fel de comode ca si celelalte forme de unghii ( patrate, ovale, bridge, edge, s.a.m.d.), unele persoane considerandu-le ca fiind cele mai confortabile.


 


  Forma pipe

  Numele de "pipe" (in traducere ro : tub / ţeavă) i se potriveste perfect acestei forme. Este o forma noua, moderna, ce ia amploare din ce in ce mai mult.

  Marginile sunt perfect paralele, varful este apropiat ca forma de varful unghiei SQUOVAL. Curbura unghiei privita din profilul varfului este foarte foarte adanca, asemenea unei jumatati de cerc. Este o unghie ce necesita experienta si iscusinta din partea tehnicianului.

  Lucrarile din fotografii sunt realizate de Daniella Joli

 

 

  Forma edge

  Cu siguranta forma EDGE este forma neconventionala, ce nu se potriveste oricui. Iti trebuie un stil si o personalitate deosebita si bineinteles, mediul in care activezi - servici, scoala, etc. - sa iti permita sa porti o astfel de manichiura.

  Forma este binee definita, patul unghial este prelungit in forma de "V", marginile libere sunt perfect paralele, varful se termina deasemenea in "V". Majoritatea sustin ca unghia se aseamana unui acoperis, datorita profilului unghiei in care muchiile laterale formeaza un "V" perfect . Acestei forme i se potrivesc design-urile geometrice ce urmeaza liniile robuste ale unghiei Edge.

  Creatoarea formei "Edge" este Valentyna Denysenko.

 

 

 

  Forma almond

  Forma de unghii almond este o forma gratioasa, ce se poarte purta la orice lungime (S -> XXL). Cu cat unghia va fi mai lunga, cu atat va arata mai bine, mai frumoasa, iar tehnicianul va avea mult mai mult spatiu pentru a-si manifesta abilitatile in arta unghiilor.

  Este o forma extraodrdinar de comoda chiar si la o lungime mare, iar datorita lipsei colturilor (precum la unghiile patrate) sau a varfului accentuat (vezi Stiletto) sunt usor de purtat, pentru ca nu se agata.

  Lucrarile din fotografii sunt realizate de Egerszegi Szilvia.

 

 

  Forma Square / Unghii cu forma patrata

  Forma unghiilor patrate este cea mai cunoscuta forma de unghii (de altfel cea mai purtata forma in Romania !). Femeile opteaza cel mai des pentru aceasta forma de unghii deoarece imaginea unghiilor patrate reprezinta clasicul si cel mai des sunt asociate cu french-ul alb sau culoarea rosie . Atentie insa ! Nu tuturor persoanelor li se potriveste aceasta forma ! Regula se aplica in mod special persoanelor cu unghii cu patul unghial scurt ( unghii deteriorate) – in acest caz tehncianul trebuie sa opteze pentru tehnica prelungirii patului unghial cu un produs (gel sau acryl) cover (de acoperire) astfel incat unghiile sa dea impresia unui format mai lung. Astfel unghia va avea un aspect sanatos si ingrijit.

  Unghiile patrate nu trebuie sa fie late si butucanoase ! Trebuie pilit cu grija si atentie astfel incat toate marginile libere sa fie perpendiculare intre ele, marginile laterle trebuie sa urmareasca exact linia unghiei naturale si sa nu fie mai late decat aceasta.

  Sfat : In cazul in care o clienta cu unghii foarte foarte scurte doreste o manichiura cu unghii false si opteaza pentru forma patrata, tehnicianul trebuie sa o indrume catre o lungime scurta catre medie, altfel unghiile acesteia nu vor arata deloc natural! Daca se opteaza pentru marimea medie si de exemplu pentru un french permanent, acesta trebuie construit cu grija, cu o linie smile/zambet foarte adanca, ale caror colturi sa ajunga pana la o treime a patului unghial.

Lucrarile din fotografii sunt realizate de Egerszegi Szilvia.

 

 

  Forma ovala

  Forma ovala a unghiilor este una destul de populara, fiind o forma comoda ce tinde a nu se agata atat de usor ca unghiile cu o forma patrata. Unghiile cu forma ovala sunt comune intre persoanele cu un pat unghial lung, perfect.

  Cel mai adesea acest tip de unghie are un aspect natural si se poarta la o lungime scurta-medie. Este o forma curata, feminina si usor de adaptat pentru femeia moderna si activa.

  Unghiile cu forma ovala sunt foarte curbate in partea libera a unghiei si se pot purta cu lac, french sau Nail Art, ca toate unghiile naturale sau tehnice.

 

 

 

  Forma obele

  Forma " Obele" apartine creatoarei Virginie Dolle iar mai jos avem cateva cuvinte chiar de la ea despre aceasta forma :

  " Unghiile cu forma Obele sunt realizate din gel UV modelat in 4 fete astfel incat rezulta o prisma dreapta pe o baza triunghiulara a unui Stiletto. Ca si aspect - in profil unghia este triunghiulara, iar vazuta de sus, prezinta 4 fete diferite. Aceasta forma este foarte puternica, mai stabila decat un Stiletto. Poate parea agresiva, dar multe persoane o iubesc tocmai pentru faptul ca este ceva deosebit, iesit din comun!

  Forma a fost denumita "Obele" datorita asemanarii sale cu un pumnal si cu un obelisc triunghiular ( a constat din trei parti: o baza care garanteaza stabilitatea constructiei, un trunchi patrulater ce se subtiaza spre summit si o pauza de panta in reuniunea la nivel inalt pentru a obtine forma unei piramide). Iubesc sa scriu si mi-a placut ideea de a da un nume formei mele ce face trimitere la literatura. Semul tipografic pentru Obele este in forma de cruce (+), asemenea unui pumnal folosit pentru punctuatie. "

  Lucrarile din fotografiile de mai jos apartin creatoarei acestei forme.

 

 

 

autor : Maria D. articolul poate fi gasit intr-o forma mai detaliata pe blog : shiny-nails

 

 

 Nails art
Copyright unghii-4u.ro

 

joomla site stats